Share
Jouw mening telt en met jouw feedback kunnen we onze dienstverlening verbeteren!
Nieuwsbrief 2019 nr. 10
 

Wil je met ons meedenken?

Om onze dienstverlening steeds meer te verbeteren en op jou af te stemmen doen wij een online onderzoek. En jij kan meedenken! Het invullen van de vragenlijsten kost ongeveer 5 minuten en alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Je krijgt gegarandeerd geen ongewenste telefoontjes of spam.
Ken je iemand die geen lid is van de bibliotheek en deze vragenlijst ook in wil vullen? Stuur hem door! Met jullie feedback kunnen wij waardevolle verbeteringen doorvoeren in onze dienstverlening.

Bibliotheek in Weert bloeddruk meetpunt voor de Hartstichting

Wil jij weten of je een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebt? Bibliocenter ondersteunt de oproep van de Hartstichting om regelmatig je bloeddruk te meten. Van 3 t/m 8 juni kun je daarom gratis je bloeddruk laten meten in de bibliotheek in Weert.   

Taalcafé vanaf 17 juni ook in Heel -
Oefenen met de Nederlandse taal

In het Taalcafé oefen je de Nederlandse taal op een leuke, ontspannen manier. Ken jij iemand die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse taal? Of wil je zelf beter Nederlands leren? Er is een Taalcafé in Maasbracht, Nederweert en Weert, én vanaf 17 juni óók in Bibliocenter Heel.

Mantelzorgbijeenkomst - Thema: 'Home Instead': langer onafhankelijk thuis wonen

Thema: Rinaldo Koppen van 'Home Instead' komt vertellen over hun dienstverlening. Deze geeft ondersteuning thuis en maakt het mogelijk dat senioren langer onafhankelijk thuis kunnen blijven wonen.

wo. 5 juni

Nieuw: AVOND-mantelzorgbijeenkomst

Bibliocenter start, naast de ochtenden, nu ook met een mantelzorg-bijeenkomst in de avond. Wellicht een geschikt moment voor werkende mantelzorgers of mantelzorgers met kinderen om meer te weten te komen over mantelzorgondersteuning.

wo. 5 juni

Duolezing: Zoektocht naar Settela -
Geschiedenis van de Sinti

Bart Jan de Graaf (historicus) en Jac Lemmens (gemeentearchivaris Weert) bespreken de zoektocht en het onderzoek naar 'het meisje met het hoofddoek', dat later Settela Steinbach blijkt te zijn. Lezing i.k.v. de expositie Nooit bevrijd! van Het Erfgoedhuis in de bibliotheek in Weert.

wo. 12 juni

Workshop: Smartphone fotograferen kun je leren

Maak de allerbeste foto met je smartphone en beleef een nieuwe kijk op fotografie. Loes Mennen leert je de kneepjes van het vak zodat je de eigen content die nodig is voor een goede post op Instagram of Facebook kan verzorgen.

wo. 26 juni

Workshop e-Books - genieten van het gemak van digitale boeken

Met je bibliotheekabonnement kun je via de online bibliotheek kiezen uit meer dan 15.000 legale e-books. Lees jij graag e-books maar kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor deze gratis workshop.

do. 20 juni

Spannende Boeken Weken -
‘Ik ga op vakantie en ik neem mee…’  

De Spannende Boeken Weken staan in het teken van vakantielezen: lekker ontspannen met een stapeltje spanning. Word tussen 1 t/m 21 juni lid van Bibliocenter en krijg een groot strandlaken cadeau! Let op: de strandlakens zijn alleen voor volwassenen én OP = OP.

De VakantieBieb gaat weer open!

Download de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

Ook in onze agenda:

Walk&Talk 19 juni
Omgaan met stress voor een sollicitatiegesprek: Leer om stress als kracht in te zetten.
Workshop voor werkzoekenden
26 juni

Hoe hou je de regie tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek?

Spreekuur loopbaan-begeleiding  21 juni
Gratis spreekuur met Monique Christophe, loopbaancoach of Myra Fens, coach.