Share
Van 3 mei tot en met 21 september in Bibliocenter Weert
Nieuwsbrief 2019 nr. 8
 

Expositie 'Nooit bevrijd!' - Sinti in Weert en Limburg

In expositie ‘Nooit bevrijd!’ - Sinti in Weert en Limburg staat de geschiedenis van de Sinti centraal. De expositie is te zien van 3 mei tot en met 21 september in Bibliocenter Weert.
Deze expositie van het Erfgoedhuis schetst een indringend beeld van deze bevolkingsgroep die zich nooit bevrijd heeft gevoeld. De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met de Sinti gemeenschap in Weert en Limburg ingericht. In het kader van deze expositie zijn de volgende 3 lezingen georganiseerd:

Duolezing: Holocaust en Sinti in Limburg
22 mei
Duolezing: Zoektocht naar Settela
12 juni

Lezing: Sinti in Wittgenstein in de 18e en 19e eeuw
10 juli

Vrijwilliger bij vluchtelingen op Lesbos -Lezing door Nora Smaisim

Nora Smaisim (29 jaar) is arts. Haar familie vluchtte destijds uit Irak en ze groeide op in Weert. Wat bracht Nora ertoe vrijwilligerswerk te doen in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos voor de Stichting Bootvluchteling?

do. 9 mei

Lezing: Energietransitie en
klimaatopwarming
-
Wat is zinnig?

Hoe zinvol zijn alle maatregelen rondom CO2- reductie, energietransitie en klimaatopwarming?

Maarten van Andel, directeur Toegepaste Natuurwetenschappen van Fontys Hogescholen Eindhoven, scheikundig ingenieur en auteur van het boek 'De groene illusie', vertelt welke maatregelen nuttig kunnen zijn.

wo. 1 mei

Workshop: Personal branding -
voor werkzoekenden

Onderscheid je van anderen en maak jezelf zichtbaar bij mogelijke werkgevers voor een mooie nieuwe baan. Deze workshop is alleen bestemd voor werkzoekenden. Bekijk ook onze pagina voor werkzoekenden.

do. 23 mei

Walk&Talk voor werkzoekenden -
Thema: Skip de Dip

Je zoektocht naar een baan ... opeens merk je dat het lastiger wordt jezelf ertoe te zetten weer al die vacatures door te lezen, weer een brief te schrijven, of weer een telefoontje te plegen. Pascal van Borssum Waalkes helpt je deze halfjaarsdip te overleven, of liever nog, te voorkomen.

wo. 15 mei

Gebruik onze digitale bronnen ook thuis!

Wist je dat je onze digitale bronnen ook thuis kunt raadplegen? Log eenvoudig in met jouw biebpasje. Oefen nu het theorie-examen voor je rijbewijs, of vind een uittreksel en informatie over een schrijver. Met Junior Einstein kun je zelfs alle vakken van de basisschool oefenen. Probeer het zelf!

In gesprek met een mantelzorgmakelaar

Wat is het verschil tussen een mantelzorg-makelaar, mantelzorgondersteuner en een onafhankelijke cliënt ondersteuner? Wat kun je van hen verwachten en wanneer heb je wie nodig? Gratis informatie-bijeenkomst i.s.m. Steunpunt Mantelzorg. Stel je vraag nu alvast in het opmerkingen-veld bij je aanmelding.

wo. 15 mei

Kindercollege - Griezels en mysteries

In dit Kindercollege ga je wetenschappelijk griezelen. Op aarde, onder water en in de ruimte bekijk je allerlei griezels en mysteries en ga je ze misschien wel oplossen. Voor nieuwsgierige kinderen van 7-12 jaar.
Bekijk alle kindercolleges in de agenda. Neem ook alvast een kijkje in de agenda van de Summercolleges.


wo. 8 mei

Ook in onze agenda

-  wo. 1 mei: Mantelzorgbijeenkomst-  Wissel ervaringen uit met anderen die zorgen voor iemand in hun omgeving en krijg informatie over mantelzorgthema’s.
- do. 16 mei: Workshop e-books - Leer e-books gebruiken op tablet, computer, smartphone of e-reader.
- Elke woensdagmiddag Voorleesmiddag in de bibliotheek in Weert en in Stramproy